Projeler

Beebird Teknoloji

Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji
Beebird Teknoloji

2.673.014 TL fonlandı

Hedef 2.500.000 TL

Toplam Yatırımcı: 183
Verilecek Pay: %5
Nitelikli Yatırımcı: 35
Nitelikli Yatırım Oranı: %67.45
Başlangıç Tarihi : 09 Aralık 2022 00:00
Bitiş Tarihi : 07 Şubat 2023 00:00
Fonlama Başarılı
%106.9

Proje Hakkında

Beebird Teknoloji olarak 2019 yılında hayatı kolaylaştıran ev aletleri sektöründe, nesnelerin interneti ve yapay zeka altyapılarını kullanarak yenilikçi teknolojiler geliştirilmesi ve bu teknolojilerin ev aletlerinde kullanmak üzerine kurulduk. Eylül 2022'de, 161.000'den fazla profesyonel ziyaretçinin katıldığı tüketici elektroniği fuarı IFA Berlin'de ürünlerimizi sergiledik. Kitle fonlama kampanyamız, sürdürebilir büyüme planlarımıza devam etmek, oluşan yüksek talebi karşılamak ve global marka olma hedefimizi paylaşacak ortaklara kavuşmak amacıyla düzenlenmiştir.

Proje Amaç, Kapsam ve Konusu

Günümüzde geçmiş yıllara oranla mutfakta geçirilen zaman azalmıştır. Avrupa’da IPSOS araştırma şirketi tarafından 15 yaş üzerinde 27.000 kişiye yapılan araştırma sonuçlarına göre İtalyan'ların 7 saat, Almanlar ve Fransızlar'ın 5,5 saat, Türklerin ise ortalama  5 saat mutfakta zaman geçirdiği ölçülmüştür. Söz konusu süreler, 1960 yılına göre %50 oranında azaldığı belirlenmiştir. Mutfakta geçirilen zamanın azalması, hazır yiyecek tüketiminin artması çağımızın beslenmeden kaynaklı en büyük hastalıklarını aynı oranda yukarılara taşımaktadır. Kullanıcılar sağlık ve ekonomi sebepleri başta olmak üzere evde daha fazla yiyecek ve içecek hazırlamak istemektedir. Hızla değişen tüketici taleplerini karşılamak maksadıyla, sadece fonksiyonel değil, içinde bir yaşam tarzı barındıran ürün ve hizmetler tasarlamak, üretmek, ürettirmek amacıyla 2019 yılında kurulduk. Elektrikli ev aletleri sektöründe nesnelerin interneti (IoT) ve yapay zeka (AI) başta olmak üzere yenilikçi teknolojiler geliştirilmesi, söz konusu teknolojilerin uygulandığı ev aletlerinin üretilmesini amaçlıyoruz.  Ar-Ge'sini yapmış olduğumuz Akıllı Yemek Makinesi, Akıllı Tartı ve Akıllı Kahve Makinelerini Eylül 2022 tarihinde Berlin IFA Tüketici Elektroniği fuarında sergiledik. 

 

Çok yüksek ilgi ve talep sonrasında Aralık 2022 itibariyle ilk ürünümüz Akıllı Kahve Makinesini pazara sunmaya karar verdik. Avrupa ve Türkiye'de pazara sunulacak Akıllı Kahve Makinemizin yıllık yaklaşık 300.000 adet satılması konusunda ön görüşmeler yapılmıştır. Kahve dünyada en çok tercih edilen içecekler arasındadır. Gerek sağlık gerekse de lezzet yönü ile pek çok kahve türü tüketilmektedir. Dünyada en saygın tıbbi dergilerinden biri olan “Annals of Internal Medicine” dergisinde yayınlanan makaleye göre yılda dünyada 2,25 milyon fincan kahve tüketilmektedir. Kahve tüketimindeki artışa bağlı olarak kahve pişirme makinesi sektörü pişirme teknikleri kapsamında farklı makineler ile büyümektedir. Makineler yoğun tüketimin olduğu küçük işletmelerin yanı sıra evlerde de yerini almaktadır. Dolayısı ile farklı donanım ve özellikler ile hedef pazara hitap eden farklı tasarımlar giderek artmaktadır.  Kahve makinelerindeki ve kahve kültüründeki yeniliklerin artması ile, birçok insan evde kahve yapmak ile çok daha fazla ilgilenmeye başlamıştır ve bu bir hobi kültürü doğurmuştur.  Kahvedeki yenilikler, kahve telve/granülü bir makineye koymayı, bir düğmeye basarak fincanın dolmasını sağlayan yeni kahve makinelerinde bulunan özellikler, yalnızca kahvenin içinden geçen suyu basınçlandırmakla kalmamakta, aynı zamanda tek bir tuş ile cappucino, espresso ve latte oluşturabilen otomatik seçenekleri sunmakta; sütünüzü köpürtme ve ekstra sertlik ekleme gibi özellikleri de sağlamaktadır. Son dönemde bilinçli ve ilgili kullanıcıların artması ile kahvenin sertliği ve aroması gibi özelliklerin aranması da önemli hale gelmiştir.  Projemizde kahve makinesi için cihazın yazılım seviyesinde yönetimi ile farklı sertlik ve aromaları mümkün kılan, yenilikler içeren ürünün seri üretim ile pazara sunulması hedeflenmektedir. Bu, mobil cihaz üzerinde çalışacak bir yazılımla kullanıcı tarafından gerçekleştirilebilecektir. Proje kapsamında  seri üretime geçecek olan kahve makinesi, moka pot mantığı ile buhar basıncından yararlanılarak hazırlanan içeceğin dijital mekanizma aracılığı ile sensörden aldığı bilgi doğrultusunda içecek tüketicisinin istediği süre kadar istediği sıcaklığının korunmasına imkan verecek şekilde geliştirilmiştir. Projede bahsedilen kahve makinesinin endüstriyel, mekanik, kalıp tasarımları; elektronik ve mobil yazılıma ilişkin geliştirmeler tamamlanmış olup seri üretime hazır hale gelmiştir. 

 

Akıllı yemek makinesi projesi, yemek yapmayı bilmeyenlerin bile görsel ve işitsel yönlendirmelerle, 5-10 dakika ayırarak kolaylıkla yemek yapabilmesini sağlayan, kullanıcıya zaman tasarrufu vadeden, internet ağındaki buzdolabı, fırın v.b. diğer makinelerle iletişim kurabilen ürüne ait projedir. Hepsi bir arada konseptinde 12 Mutfak aletinin işlevini yerine getirmektedir.  Akıllı Tartı Scaleist'in ticari lansman hedefi Şubat 2023, Akıllı Yemek Makinesi Tastie'nin ise Mayıs 2023'tür. 

 

 Kitle fonlama projemiz için toplanacak kaynak kahve makinemizin seri üretimi için kullanılacak olup, yatırım yapan hissedarlarımız, içinde yemek yapma makineleri ve akıllı tartı da olan ürün portföyüne, bu konuda patentlere sahip şirketimizin, lisans gelirlerine, geliştireceği yeni teknolojilerin tümüne, akıllı ev aletlerinde kullanılacak olan katma değerli yemek tarif ve menülerinden gelir modeli olan şirketimize ortak olacaklardır.

 

Faaliyet Konusu ve İş Modeli

2019 Yılında Dudullu OSB’de akıllı ev aletleri üretimi amacıyla kurulan Beebird Teknoloji A.Ş. şirketi sadece fonksiyonel değil, içinde bir yaşam tarzı barındıran ürün ve hizmetler tasarlama misyonuyla 2021 Ocak ayında Boğaziçi Üniversitesi Teknoparkında Ar-Ge şubesini açmıştır. Kurucu ortak Ali Murat Arıkuşu Dış Ticaret Sertifikasına sahip olup daha önce Asya, Avrupa, Amerika kıtalarındaki bir çok ülkeye ihracat tecrübesi bulunmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Teknopark’ta (BÜDOTEK) Ar-Ge projesi ve marka tescili tamamlanan akıllı yemek makinesi, akıllı mutfak tartısı, akıllı kahve makinesi ürünleri ile ihracata başlamayı planlayan firmamızın fabrikası yılda 239.298 KG plastik parça üretim kapasitesine sahiptir. Yurtiçinde sektör lideri firmalar ile ortak proje geliştiren firmamız 2023 itibariyle Batı Avrupa başta olmak üzere dünyanın gelişmiş pazarlarına ihracat hedeflemektedir